floorfacility-logo-diap

Waarom besparen op vloeronderhoud uiteindelijk meer geld kost

Hoewel besparen een logische reactie lijkt, is het belangrijk om te beseffen dat besparen op vloeronderhoud je uiteindelijk juist meer kan kosten. Bij Floor Facility Services weten we dat goed onderhoud essentieel is om je vloer in topconditie te houden. In deze blog leggen we dan ook uit waarom investeren in het juiste onderhoud cruciaal is, en hoe korte-termijn besparingen vaak leiden tot hoge kosten in de toekomst.

Korte-termijn besparing vs lange-termijn kosten

Het lijkt misschien aantrekkelijk om op de kosten van vloeronderhoud te besparen, vooral in tijden van financiële druk. Maar deze korte termijn besparing kan snel omslaan in veel hogere kosten op de lange termijn. Het uitstellen van professioneel onderhoud, zoals periodieke reiniging of het vernieuwen van beschermlagen, zorgt ervoor dat kleine problemen zich opstapelen tot grote schade.

Regelmatige kleine onderhoudsbeurten voorkomen dat slijtage ongemerkt toeneemt. Krassen, doffe plekken en verkleuringen ontstaan vaak wanneer onderhoud wordt uitgesteld, wat uiteindelijk leidt tot dure herstelwerkzaamheden of zelfs volledige vervanging van de vloer waarvan de kosten vele malen hoger zijn dan de besparing die je dacht te maken.

De risico’s van achterstallig onderhoud

De gevolgen van uitgesteld onderhoud worden vaak pas na enige tijd zichtbaar. Bij een PVC-vloer kan de vloer er nog redelijk uitzien na achterstallig onderhoud, terwijl dat bij een Linoleum vloer dan al de eerste tekenen van permanente schade verschijnen. Het ligt dus ook aan de vloer en aan het beloop/verschuivingen over de vloer.

Een dagelijkse schoonmaakroutine, zoals het stofzuigen en dweilen van de vloer, is zeker belangrijk. Dit zorgt ervoor dat vuil en stof niet in de vloer trekken, maar het is niet voldoende om de vloer op de lange termijn in goede conditie te houden.

Bij slecht onderhoud kan vuil zich ophopen in de diepere lagen van de vloer en de beschermlaag aangetast worden. Als de beschadigingen op een gegeven moment door de bescherming heen zijn, dan is de vloer permanent beschadigd.

Permanent verlies van kwaliteit

De beschermende lagen die slijtage en schade door vocht en vuil voorkomen, raken helemaal versleten en dit laat de vloer kwetsbaar achter. Door dit langdurig te negeren, kan de vloer zijn oorspronkelijke kwaliteit en structuur verliezen. Na een jaar van slecht onderhoud kan het zelfs zo zijn dat schade aan de vloer permanent is en niet meer kan worden hersteld door een renovatie. Het enige alternatief dat dan overblijft, is het volledig vervangen van de vloer, wat veel duurder is dan regelmatig onderhoud en ook duurder is dan een vloerrenovatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Goed vloeronderhoud is dus geen overbodige uitgave, maar een investering. Door op tijd actie te ondernemen, behoud je de kwaliteit van je vloer en voorkom je dure reparaties of zelfs een volledige vervanging.

Investeren in goed onderhoud zorgt er dus voor dat je op de lange termijn kosten bespaart en je vloer langer meegaat in de toekomst!

Floor
Care Systeem

Ontdek de toekomst >>

Gerelateerde berichten

Floorfacility partner foto

Partners

Floor Facility Services werkt samen met een divers netwerk aan partners, met als gezamenlijke doel: ‘’De levering van hoogwaardige vloeronderhoudsdiensten te garanderen.’’ Bij ons staat kwaliteit voorop en streven we naar een sterke en groeiende relatie met partners die de kwaliteit ook willen en kunnen waarborgen.   Onze partners zijn

Lees verder »